I Östersunds kommun har anhöriga trotsat besöksförbudet och tvingat sig in på äldreboenden. Arkivbild.
I Östersunds kommun har anhöriga trotsat besöksförbudet och tvingat sig in på äldreboenden. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Anhöriga trotsar besöksförbud hos äldre

ANNONS

För några dagar sedan infördes ett nationellt totalförbud mot besök på äldreboenden. Men i Östersunds kommun har anhöriga tvingat sig in på boenden, rapporterar SVT Nyheter Jämtland.

– Det är vid några tillfällen som det har skett, säger Anders Wennerberg, kommundirektör i Östersund.

Han är bekymrad och säger att personalen inte handgripligen kan stoppa anhöriga från att komma in, utan att de uppmanas att ringa polisen.

– Jag vet inte om det har skett, säger Anders Wennerberg.

Han säger att kommunen måste diskutera frågan om att sätta in vakter vid boendena om anhöriga inte respekterar besöksförbudet.

Wennerberg påpekar att alla boenden har lokala nätverk och teknisk utrustning. Om anhöriga vill ha videosamtal med boende hjälper personalen till, säger han.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS