Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En kvinna pekade ut sin man för att vara inblandad i Johanna Möllers makes död. Nu har kvinnan dömts för falsk tillvitelse. Arkivbild.

Angav sin man för mord – kvinna dömd

En kvinna pekade ut sin man för att vara inblandad i Johanna Möllers makes död. Nu har kvinnan dömts för falsk tillvitelse, skriver Aftonbladet.

Några dagar innan rättegången i tingsrätten mot Johanna Möller och hennes tidigare pojkvän skulle inledas i fjol fick polisen ett anonymt tips. Paret hade åtalats för mord och mordförsök på Möllers föräldrar i en sommarstuga utanför Arboga. Dessutom var Möller även åtalad för anstiftan till mordet på sin make.

Enligt det anonyma tipset som ringdes in hade en man hjälpt Johanna Möller att flytta den döde maken från ett badkar eller liknande ner till den sjö där han sedan hittades död.

Den utpekade mannen förhördes av polisen, men ingen förundersökning inleddes mot honom. Paret hade varit gifta under flera år, men var på väg att skiljas. Kvinnan nekade till misstankarna om att ha ringt in tipset, men utredningen visade att hennes kontokort användes för att köpa en mobiltelefon och det kontantkort som användes vid det anonyma telefonsamtalet till polisen, skriver Aftonbladet.

Hon har nu dömts för falsk tillvitelse till villkorlig dom och 50 dagsböter.

Johanna Möller fälldes i tingsrätten för anstiftan till mordet på sin make, men friades i hovrätten. Hon dömdes till livstids fängelse i både tings- och hovrätten för mordet på sin pappa och mordförsöket på sin mamma.