Magdalena Andersson (S) beskriver regeringen som en högerregim styrd av sverigedemokrater. Arkivbild.
Magdalena Andersson (S) beskriver regeringen som en högerregim styrd av sverigedemokrater. Arkivbild. Bild: Adam Ihse/TT

Andersson (S): Vårt lands själ står på spel

De tre regeringspartierna och Sverigedemokraterna driver Sverige i en auktoritär riktning. Det skriver Magdalena Andersson (S), partiledare och tidigare statsminister, på Dagens Nyheters debattsida.

ANNONS
|

Det är uppenbart att Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna inte lyckats "tygla" SD, enligt Andersson.

"I stället för en traditionell regering har vi en högerregim styrd av sverigedemokrater."

Magdalena Andersson nämner verbala attacker på journalister, idéer om storstädning på myndigheter, beslutet att korta mandatet för universitetsstyrelser och kritiken mot partilotterier som exempel.

"Utvecklingen vi ser i Sverige är i linje med hur auktoritära högerregimer agerar runt om i världen. Där opposition, medier och akademi tystas, allt i syfte att stärka den egna makten."

Hon anser att Tidöpartierna "vill montera ner det som håller oss samman".

"Det är någonting fundamentalt som står på spel de kommande åren. Vårt lands själ. Vilka vi är här hemma, och i omvärldens ögon. Det Sverige som vi älskar och är stolta över."

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS