Almedalsmordet – åtalade mannen psykisk sjuk

Mannen som är åtalad för mordet på psykiatrisamordnare Ing-Marie Wieselgren under Almedalsveckan var påverkad av allvarlig psykisk störning. Mannen borde få rättspsykiatrisk vård eftersom han ska ha saknat förmåga att inse följderna av sitt handlande, rapporterar P4 Gotland.

ANNONS
|

Den åtalade mannen för mordet i Visby i början av juli var påverkad av en allvarlig psykisk störning, något som P4 Gotland rapporterat om.

Att mannen var påverkad av en allvarlig psykisk störning och borde få rättspsykiatrisk vård är något som Rättsmedicinalverket slår fast. Beslutet bygger på att han saknade förmåga att inse följderna av sitt handlande.

Ing-Marie Wieselgren mördades 6 juli när hon var på väg till ett samtal som hon skulle moderera under Almedalsveckan.

Knivattacken på SKR:s psykiatrisamordnare klassas som ett terrorbrott genom mord. Även förberedelse till terroristbrott genom förberedelse till mord. Rubriceringen gör att fallet utreds av säkerhetspolisen.

ANNONS

Den 32 årige mannen attackerade henne med kniv sprang från platsen men brottades ner i närheten.

Mordet har benämnts som ”riktat mot samhället” eftersom att Politikerveckan i Almedalen är en symbol för den svenska demokratin.

LÄS MER:Ingen ska behöva dö på grund av sitt ämbete

LÄS MER:Knivmordet i Visby rubriceras som terroristbrott

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS