Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Allvarligt skadad efter knivhugg

En man i övre tonåren höggs ner med ett vasst föremål i bröstet på Avenyn. Tre-fyra män sågs springa från brottsplatsen. – Ingen person har ännu kunnat gripas så vi tar gärna emot tips, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

 

 

En man i övre tonåren är allvarligt skadad efter att ha huggits med ett vasst föremål på en sidogata till Avenyn i Göteborg under natten till lördag.

– Strax före halv fyra hittades en man svårt skadad, knivhuggen i bröstet på Avenyn. Vittnen säger sig ha sett tre-fyra män springa från platsen i närheten av Storgatan/Teatergatan. Vi spärrade av och hittade blod, säger Peter Adlersson, presstalesperson hos polisen.

Mannen fördes akut till sjukhus med livshotande skador. Under lördagseftermiddagen kunde mannens skadeläge nedgraderas till allvarligt, men stabilt. 

Bråk med grupp män

Vittnesuppgifterna om vad som skett är vaga, men man misstänker att mannen har skadats i ett bråk där åtminstone tre–fyra andra män var inblandade. De hade lämnat platsen när mannen hittades av förbipasserande.

– Vittnen har berättat om något slags bråk mellan tre eller fyra män och den skadade mannen. Vi har vaga signalement på dem men det ska ha varit ungefär i samma ålder som målsägande, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Identiteten på den skadade personen är inte helt säkerställd men polisen misstänker att han är född i slutet av 90-talet. Sahlgrenska uppger att mannen är i övre tonåren och mellan 15-20 år gammal. 

Misstänkt mordförsök

Platsen är avspärrad för polisens tekniska brottsplatsundersökning. Brottsplatsen förmodas vara platsen där mannen hittades. Mannens kläder är även tagna i beslag för en teknisk undersökning.

– Ingen person har ännu kunnat gripas så vi tar gärna emot tips, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Händelsen rubriceras just nu som misstänkt mordförsök eller dråpförsök.

Vet du mer? Är du på plats? Kontakta GP
Via mejl: [email protected]
Telefon: 031-17 20 10 
MMS/SMS: 720 10