Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pastor Marcus Örebäck håller Pingstförsamlingens dörr öppen.

"Allt känns overkligt och otäckt"

- Hur kunde något sådant här fruktansvärda hända i lilla Långared? Tvillingarna Berit och Inger kände det mördade paret väl och träffade mannen och hans fru så sent som i söndags.

Då var det fest i Långareds Missionskyrka. Den mördade 69-årige mannens kusin fyllde år och uppvaktades bland annat med sång och musik. Det var 69-åringen som svarade för både sången och dragspelsackompanjemanget.

- Det känns omtumlande och konstigt att varken han eller hans fru inte längre finns. Man undrar vem det är som kan ha gjort något sådant här fruktansvärt, förklarar Berit och Inger.

De är födda och har alltid bott i Långared.

- Det har alltid känts så tryggt här. Men det som nu har hänt ger en viss oroskänsla.

Britt-Marie Pettersson bor i Långared sedan 30 år tillbaka. Även hon var väl bekant med det dödade paret. Den 71-åriga kvinnan har varit dagmamma åt hennes två numera vuxna barn:

- Allt känns overkligt och lite otäckt. Man undrar hur man bara göra något sådan här hemskt.

Förutom Missionskyrkan i Långared har Pingstförsamlingen i Alingsås haft öppet hus både under tisdagskvällen och under onsdagen. Utanför Pingstkyrkans entré brinner två marschaller. Flaggor är hissade på halv stång. På en stor skylt står det att läsa:

"Med tanke på det fruktansvärda som har hänt i Långared så håller vi idag kyrkan öppen för stillhet, bön och samtal".

Pastor Marcus Örebäck ger förklaringen till extra öppnandet:

- Det är fruktansvärt svårt att ta in något som händer så här alldeles i vår närhet. Många inom vår kyrka är dessutom berörda, konstaterar han. Det är fruktansvärt svårt att ta in något som händer så här alldeles i vår närhet, konstaterar han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.