Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ali, 16, mördades på väg till skolan

Ali hittades död vid en cykelväg i Gävle under torsdagen, misstänks ha mördats av en jämnårig. Under lördagseftermiddagen begärdes en 17-årig pojke häktad, misstänkt för mordet. - Hans biologiska föräldrar skickade hit honom för att han skulle få ett bra liv. Nu skickar vi tillbaka hans döda kropp, säger familjehemspappan Hasan Tercan.

Under torsdagsmorgonen hittades 16-åriga Ali Jafari död vid en cykelväg i Gävle. Han var på väg till skolan men kom aldrig fram.

En 17-årig pojke greps och anhölls under torsdagskvällen, skäligen misstänkt för mordet. Gripandet ska ha varit lugnt då 17-åringen frivilligt kom in till polisstationen i Gävle.

Under lördagseftermiddagen begärdes pojken häktad.

- De har tagit vår son ifrån oss, sa Alis familjehemspappa Hasan Tercan till GP.

Han berättar att han läste en kort notis i Gefle Dagblad, som delats på facebook, om att något hänt i Gävle.

- Det kändes konstigt, det de beskrev. Det var nått undermedvetet. Ali brukade ta den vägen till skolan.

LÄS OCKSÅ: 17-åring begärd häktad för mordet på Ali

Fick vänta på besked

Efter att Hasan Tercan ringt till Alis skola, som berättade att Ali inte varit med på dagens två första lektioner, tog sig familjen till platsen där de mötte polisen.

- De sa att det skett ett mord och vi sa att vi letade efter vår son.

Efter att ha lämnat signalement åkte de hem och fick vänta hela dagen. På kvällen kom polisen till familjen med Alis tillhörigheter.

- Jag ville inte tro det. Han var världens snällaste människa, med så mycket kärlek i sig. Och drömmar om att studera vidare, men han fick inte den chansen, säger Hasan Tercan.

- Det som gör mest ont är att vår familj är förstörd. Han var mina barns äldre bror, och de älskade honom.

"Extra känsligt"

- Hans biologiska föräldrar skickade hit honom för att han skulle få ett bra liv. Nu skickar vi tillbaka hans döda kropp, säger Hasan Tercan.

Den misstänkte hördes under kvällen men det är ännu okänt hur pojken ställer sig till anklagelserna. Förundersökningen leds av Therese Stensson vid åklagarkammaren i Gävle och hon vill inte kommentera fallet, eftersom utredningen befinner sig i ett tidigt skede.

- Det blir lite extra känsligt när de är så unga. Det är alltid viktigt att man jobbar fort i sådana här ärenden, men särskilt när den som är misstänkt är så ung, säger Stensson till TT.

Flera kuratorer och psykologer finns på plats den mördade pojkens skola, som på sin hemsida skriver att personal och elever fått information om vad som inträffat. 

- Vi är här och förbereder hur vi ska informera all personal och elever, säger AnnCatrin Johansson, informatör på skolförvaltningen, till Gefle Dagblad.

Mikael Hedström på polisen i Gävle berättar för GP att polis fanns på plats i bostadsområdet i Sätra under fredagen för att öka tryggheten.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.