Advokaten och brottaren Pelle Svensson är död

Den välkände advokaten, brottaren och författaren Pelle Svensson har dött, rapporterar Sundsvalls tidning.
– Det är jättejobbigt, men det var fridfullt och han var så fin och det var så rofyllt, säger hustrun Pia till tidningen.

ANNONS
|

Per Oskar ”Pelle” Svensson slog igenom som brottare och tog två VM-guld, två EM-guld samt ett OS-silver. Efter brottningskarriären utbildade han sig till jurist.

Under åren som advokat kom han att jobba med flera omskrivna fall, exempelvis Åmselemorden och Lindomefallet.

De senaste åren tampades Pelle Svensson med både demens och cancer, skriver Sundsvalls tidning. Efter en längre tids sjukdom har han nu somnat in.

– Det är jobbigt när det händer och även om man har förberett sig mentalt så är det fruktansvärt när det händer. Den sista tiden var kämpig för honom och vi har varit där hela tiden. Han har haft sina nära och kära runt sig varje dag, säger sonen Fredrik till Sundsvalls tidning.

ANNONS

Pelle Svensson blev 77 år gammal.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS