Adrian, 22, föddes i en kvinnokropp: "Jag har alltid sett mig som kille"

ANNONS
|

Adrian Lindström, 22, från Värmland föddes i en kvinnokropp. I dag, genomgår han sedan ett år tillbaka en könsförändring - vilket är en av hans drömmar sedan drygt fyra års ålder, vilket Värmlands Folkblad för först på att uppmärksamma.

– Jag har inte haft några större tankar om att byta kön när jag var yngre. Jag har sett mig själv som en kille hela tiden och fått leva på det sättet jag har velat. När jag blev lite äldre trodde jag att jag helt enkelt var intresserad av tjejer, men nu det senaste åren har jag klurat ut att det var det här jag behövde göra i mitt liv, säger Adrian Lindström.

ANNONS

Genomgårutredning

När Adrian Lindström var barn hette han Elin, men upplevde sig själv hela tiden som en kille i en kvinnokropp.

– När jag var fyra år sa jag till min förskolelärare att när jag blir stor heter jag Martin, är pappa och polis. Det är en av de händelser som nu i efterhand förklarar mitt könsbyte. Jag kände alltidatt någonting fattades i mitt liv och var inte helt lycklig. Jag har alltid sett upp till män, kodat av hur deär, hur de ser ut och hur de beter sig och när folk under min barndom har misstrott mig som kille för att jag har klätt mig på ett visst sätt, så minns jag att jag alltid blev jätteglad.

Sedan ett år tillbaka genomgår han en könsidentitetsutredning i Uppsala. För hans omgivning kom beskedet inte som överraskning.

– Alla har bara väntat på att det ska hända. Mamma har gått och väntat på det här, hon har frågat mig några gånger, men då har jag inte vart där i mitt eget tänk. De flesta runt omkring mig har antagit det.

Adrian Lindström arbetar som förskolevikarie och för drygt två år sedan frågade en flicka något som fick honom att påbörja en utredning för att bli den kille han alltid varit, innerst inne.

ANNONS

– Hon sa: "Du heter Elin, men du är ju en kille?", och jag blev jättelycklig av att hon sa så, och uppfattade mig som kille. Då tänkte jag att nu behöver jag göra det här.

"Jag skämdes över att ha bröst"

Under utredningens gång har Adrian Lindström hela tiden mått väldigt bra, något som enligt läkarna är ovanligt under en könsidentitetsutredning.

– Jag har världens bästa familj och är väldigt säker i mig själv. Mina föräldrar har alltid låtit mig vara den jag är.Läkarna har sagt till mig att det är väldigt ovanligt att må så här bra, säger han och fortsätter:

– Den perioden som har känts jobbig i mitt liv var när jag kom in i puberteten och fick bröst, det var jobbigt samtidigt som jag visste att jag hade fötts i en kvinnokropp och att de skulle komma någon gång. Jag skämdes över att ha bröst för att de stack ut, men så småningom kom jag över det. Jag satte på mig en sport-bh och dolde det.

Sedan en tid tillbaka driver han, tillsammans med sin flickvän Cornelia Isaksson, en Youtube-kanal som handlar om bland annat transsexualitet.

– Vi startade kanalen för att jag fickmassor av frågor om vad som händer när man byter kön och hur jag mår. Då tänktevi att vi kunde göra videos och berättahur utredningen går till, hur jag mår under tiden och hur det är för min flickvän som är tillsammans med någonsom går igenom ett könsbyte.

ANNONS

Hur har det varit för dig som partner under processen att byta kön?

– Viär bekanta sedan innan, så jag visste på något sätt. Jag har alltid sett Adrian som en kille, det hade nog varit mer förvånade om han inte skulle byta kön, säger flickvännen Cornelia.

Vid sidan av utredningen har Adrian sökt in till polishögskolan, som också är en dröm sedan barnsben.

– Jag har två drömmar som håller på att gå i uppfyllelse - att vara man och att bli polis.

ANNONS