Bakändan på en A-traktor. Arkivbild.
Bakändan på en A-traktor. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

A-traktor körde ifrån polisen i 122 knyck

ANNONS

En tonåring körde ifrån polisen med sin ombyggda A-traktor vid ett efterföljande i centrala Borlänge. Föraren körde på fel körbana, på gångbanor och trottoarer och var uppe i 122 kilometer i timmen. Nu åtalas pojken, skriver Dalarnas Tidningar.

Det var i januari som en polispatrull upptäckte fordonet när det i hög hastighet körde in på en parkering. Patrullen följde efter men föraren vägrade stanna och ökade farten trots att den förföljande polisbilen körde med blåljus och blinkade febrilt.

Efterföljandet avbröts när det blev för farligt men A-traktorn hittades efter en stund i en skogsdunge. Alla som åkt i fordonet hade försvunnit men polisen kunde säkra skospår vid olycksplatsen och en kort stund senare fångades två av passagerarna in. Dessutom hittade polisen förarens AM-körkort i A-traktorn.

ANNONS

Tonåringen som körde har i förhör förnekat brott. Han åtalas för grov vårdslöshet och olovlig körning.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS