Hittills har 437 699 personer fått åtminstone en dos coronavaccin. Arkivbild.
Hittills har 437 699 personer fått åtminstone en dos coronavaccin. Arkivbild. Bild: Jonas Ekströmer/TT

80 nya dödsfall med covid-19

ANNONS

Ytterligare 80 dödsfall med bekräftad covid-19 har rapporterats i Sverige, meddelar Folkhälsomyndigheten. Därmed har totalt 12 793 smittade avlidit i landet.

Sammanlagt har 647 470 personer i Sverige bekräftats smittade av covid-19.

Hittills har 437 699 personer fått åtminstone en dos coronavaccin, rapporterar myndigheten. Det motsvarar 5,3 procent av den vuxna befolkningen. Av dem har 225 341 personer fått två doser, vilket motsvarar 2,7 procent av befolkningen.

De nytillkomna dödsfallen i myndighetens statistik har i de flesta fall inträffat flera dagar tidigare, och de dödsfall som inträffat i närtid finns inte med på grund av eftersläpning i rapporteringen. Detta innebär att den dagliga uppdateringen visar inrapporterade dödstal, inte dödstalet för just den dagen.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS