Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I en lägenhet i den här trappuppgången hittades en svårt sargad 41-årig man som tros ha blivit instängd av sin mamma i 28 års tid. Bild: Henrik Montgomery/TT
I en lägenhet i den här trappuppgången hittades en svårt sargad 41-årig man som tros ha blivit instängd av sin mamma i 28 års tid. Bild: Henrik Montgomery/TT

70-åriga mamman släppt

Den 70-åriga kvinna som på sannolika skäl varit misstänkt för olaga frihetsberövande efter att ha spärrat in sin son i en lägenhet har släppts.
– Jag har bedömt att hon inte ska begäras häktad, säger kammaråklagare Emma Olsson.

I måndags uppenbarade sig historien om en kvinna i Stockholm som haft sin son inspärrad i en lägenhet sedan 1992.

Kvinnan anhölls på sannolika skäl misstänkt för olaga frihetsberövande, grovt vållande till kroppsskada och grovt vållande till sjukdom.

Nu är hon försatt på fri fot och misstankarna har försvagats, säger kammaråklagare Emma Olsson i ett pressmeddelande.

– Efter att mannen har förhörts under eftermiddagen i dag och utifrån vad som i övrigt har framkommit i utredningen under de här dagarna så har misstankarna försvagats mot den misstänkta kvinnan. Jag har bedömt att hon inte ska begäras häktad och hon är försatt på fri fot, säger Emma Olsson.

Mamman släppt

Det betyder inte att utredningen är nedlagd och brottsmisstankarna mot kvinnan kvarstår.

– Men de har försvagats och jag bedömer att kvinnan inte kan påverka utredningen på ett negativt sätt. Vi kommer nu närmast att utreda omständigheterna som ligger längre tillbaka i tiden, säger Emma Olsson.

Mannen, som nu är 41 år, opererades akut på Karolinska sjukhuset i Stockholm efter att ha varit i dåligt skick när han upptäcktes.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.