E18 utanför Västerås. Bilden har ingen koppling till texten. Arkivbild.
E18 utanför Västerås. Bilden har ingen koppling till texten. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

50 kilo sprängmedel hittades vid E18

ANNONS

Polisen har beslagtagit 50 kilo sprängmedel som hittades av en privatperson i terrängen längs E18 utanför Västerås i slutet av januari. Personen var ute och rastade hunden när fyndet gjordes.

Ingen har gripits.

– Vi har varken kunnat matcha vätskan eller sprängämnet med en tidigare händelse eller en person, säger polisens presstalesperson Johan Thalberg.

– Det skulle mycket väl kunna komma från en byggarbetsplats.

Händelsen utreds som brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

– Det är en upprättad anmälan, men vi behöver fler uppslag för att kunna jobba vidare. Just nu är aktiviteten låg i ärendet, säger Thalberg.

ANNONS

TT: Har det varit någon fara för allmänheten?

– Inga kommentarer, säger Thalberg.

En källa uppger till Aftonbladet att polisen lade tillbaka väskan i skogen för att gillra en fälla för de eller dem som kunde tänkas göra anspråk på den, men att det inte ledde utredningen framåt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS