En 39-årig kvinna döms för barnvåldtäkt efter att ha haft sex med en 14-årig pojke som hon träffat på nätet. Arkivbild: TT
En 39-årig kvinna döms för barnvåldtäkt efter att ha haft sex med en 14-årig pojke som hon träffat på nätet. Arkivbild: TT

39-årig kvinna döms för sex med pojke

En 39-årig kvinna från Jönköping har dömts för barnvåldtäkt efter att ha haft sex med en 14-årig pojke. De båda träffades på nätet i våras, och pojken spelade in våldtäkten med sin mobiltelefon.

ANNONS
|

Två års fängelse blir straffet för den 39-åriga kvinna som nu dömts vid Jönköpings tingsrätt. Hon ochpojken fick kontakt genom en sajt på nätet, och därefter träffades de båda och hade sex, skriver domstolen i ett pressmeddelande.

Mötet mellan de båda skedde i maj i år, och pojken ska då ha spelat in ljud från mötet med sin mobiltelefon. Samma dag polisanmälde han kvinnan, som nu kommer att få betala 115 000 kronor till pojken.

Kvinnan har erkänt det brott hon dömts för. Men det var en inte enig tingsrätt som fällde kvinnan för våldtäkt mot barn.

En nämndeman ansåg att brottet inte skulle bedömas som våldtäkt eftersom man bör ta hänsyn tillkvinnans bristande mognad och omdöme. Dessutom menarnämndemannen att det är bevisat att pojken har utsatt kvinnan för viss påtryckning och utnyttjat henne. Detta eftersom han spelat in händelsen med ljud och därefter ska ha hotat kvinnan samt polisanmält händelsen.

ANNONS
ANNONS