Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

33-åring gripen för hotellbrand

Den dramatiska hotellbranden i Trollhättan är av allt att döma på väg att klaras upp. En 33-årig man har gripits och misstänks för grov mordbrand.

33-åringen anhölls i går kväll i sin frånvaro av vice chefsåklagare Sune Johansson vid åklagarkammaren i Uddevalla.

- Mannen greps senare på kvällen i centrala Trollhättan under lugna omständigheter, säger Elisabeth Rydén, kriminalinspektör vid länskriminalen i Trollhättan.

33-åringen har ingen anknytning till Trollhättan. Han är skriven på en ort i Bohuslän och har vistats i Norge där han är känd hos polisen.

200 hotellgäster fick evakueras när brandlarmet utlöstes på hotell Scandic Swania i centrala Trollhättan natten till i går. Ett tiotal gäster togs ut via brandstegar från fönstren. Övriga kunde själva ta sig ned till foajén och ingen skadades fysiskt vid branden.

Den misstänkte 33-åringen bodde inte på hotellet. Polisen förhörde samtliga 200 gäster och det var bland annat vittnesuppgifter som ledde fram till gripandet. Elisabeth Rydén vill inte kommentera om polisen även har teknisk bevisning som knyter mannen till mordbranden.

33-åringen förnekar brott.

Representanter för Scandic och fastighetsägaren Pandox kommer har under fredagen gått igenom hotellet för att se hur omfattande skadorna är.

- Först trodde vi att skulle kunna öppna på måndag, men nu vet vi att vi måste hålla stängt åtminstone till 7 februari, säger Martina Tengvall, presschef på Scandic.

Värst drabbat är hotellets gamla del, där cirka 85 rum har fått stora skador. Den nya delen är i stort sett oförstörd.

- Det är mycket röklukt i den delen och all ekektronik måste saneras innan rummen kan användas. Kök och reception har däremot klarat sig bra, säger Martina Tengvall.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.