Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Arkivbild. Visar inte Möckeln-sjön som nämns i artikeln eller kanoterna som ungdomarna var ute i. Bild: Hasse Holmberg/TT och Lars Pehrson/TT.

30-talet ungdomar i sjödrama

Polis och räddningstjänst larmades i förmiddags om att omkring 30 ungdomar är fast mitt ute på sjön Möckeln, norr om Älmhult. Räddningstjänst försöker hämta in ungdomarna, som gett sig ut i kanoter och sedan inte kunnat ta sig in i land igen.

Omkring 30 tyska ungdomar  i övre tonåren blev fast ute på sjön Möckeln, norr om Älmhult, skriver Kvällsposten. Polis och räddningstjänst larmades vid 11:00 - tiden och har varit ute med flera båtar för att hämta in ungdomarna.

– Vi uppskattar att det rör sig om 10-15 kanoter med tre ungdomar i varje, säger insatsledaren Niklas Öberg.

LÄS MER: Här rycker sjöräddningen ut - mitt i stormen

De tyska ungdomarna gav sig ut i kanoter på den blåsiga sjön, men var inte beredda på svårigheterna som uppenbarade sig.

Vinden var för stark

På grund av den alltför starka blåsten kunde ungdomarna inte ta sig in igen. Några av ungdomarna lyckades ta sig upp på en gräsö i sjön. Och vid 11:30-tiden hade räddningstjänsten lyckats få in ett par av kanoterna till stranden. Även privata båtar engagerades i arbetet.

Enligt uppgifter till SOS Alarm var det minst två personer som ramlade i vattnet, men ingen skadades allvarligt. Polisen har meddelat att alla ungdomar nu är uppe på torra land igen och fått skjuts från platsen av räddningstjänst samt privatpersoner som hjälpt till.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.