Den 12 maj publiceras svaren på frågorna i vårens högskoleprov. Arkivbild.
Den 12 maj publiceras svaren på frågorna i vårens högskoleprov. Arkivbild. Bild: Janerik Henriksson/TT

30 000 anmälda till dagens högskoleprov

ANNONS

Nästan 30 000 personer var anmälda till den andra omgången av vårens högskoleprov som genomfördes på lördagen, skriver Universitets- och högskolerådet (UHR) i ett pressmeddelande.

"Det är glädjande att högskoleprovet har kunnat genomföras i dag trots pågående pandemi", säger Peter Honeth, nationell samordnare för högskoleprovet.

Det är fortfarande oklart hur många som genomförde provet, men UHR skriver att omkring tio procent av de anmälda brukar falla bort på provdagen.

Den som inte kunde genomföra provet på grund av symtom på covid-19, eller för att någon i hushållet är sjuk i covid-19, har möjlighet att få anmälningsavgiften återbetald genom att använda sig av en webbformulär på sajten studera.nu.

ANNONS

Frågorna publiceras den 10 maj och svaren den 12 maj. Resultaten är klara i mitten av juni.

Högskoleprovet arrangeras av UHR och 21 universitet och högskolor.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS