Enligt åklagaren finns inga tecken på att de två männen känner varandra sedan tidigare. Arkivbild.
Enligt åklagaren finns inga tecken på att de två männen känner varandra sedan tidigare. Arkivbild. Bild: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT

22-åring häktad för mordförsök i Linköping

ANNONS

En 22-åring som misstänks ha kört på och sedan skadat en man i 45-årsåldern i Linköping har häktats och erkänt brottet, rapporterar SVT Öst.

Det var vid lunchtid i måndags som mannen i 45-årsåldern fick föras till sjukhus efter att ha blivit påkörd och huggen med något vasst. Tack vare vittnesmål kunde polisen gripa den 22-årige man som på onsdagen häktades.

Det är fortfarande oklart vad som föranledde brottet.

– Den misstänkte har lämnat sin förklaring till vad som skedde, men den vill vi också kontrollera. Ingenting som vi fått fram visar på att de båda känner varandra sedan tidigare, säger vice chefsåklagare Ulrika Grenerfors till SVT.

ANNONS

Den påkörde mannen har inga livshotande skador men vårdas fortfarande på sjukhus.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS