Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

20 stadsdelar i s-kampanj

Socialdemokraterna går till val på 20 stadsdelar. I alla fall om man får tro deras valaffischer. Där har Lärjedalen och Gunnared slagits ihop.
Den som har räknat stadsdelarna på socialdemokraternas bussaffischer har sett att det är en stadsdel för lite, bara 20 istället för 21 stycken. Socialdemokraterna, som ju annars är för idén med små stadsdelar, har helt sonika slagit ihop Lärjedalen och Gunnared. Invånarna i den nya stadsdelen kallas Angeredare. Inget konstigt i det, tycker Elisabeth Svedestad (s) som sitter i Gunnareds stadsdelsnämnd. Hon har inte hört av några arga Gunnaredsbor som känner sig förfördelade.

- Jag bor ju själv i Gunnared, och alla där ser sig som Angeredare, säger hon.
Johan Flanke är informationsombudsman för socialdemokraterna i Göteborg, han försäkrar att partiorganisationerna i de berörda stadsdelsnämnderna tillfrågats om det tillfälliga namnbytet.
- Både Lärjedalen och Gunnared vill kalla sig för Angeredare, säger han.

Men, Göran Johansson (s), då kan man väl lika gärna slå ihop de båda stadsdelarna?
- Det har aldrig varit aktuellt, inte för oss. Lärjedalen och Gunnared är båda två stora stadsdelar med mycket folk. Vi tycker att det är viktigt att folk känner dem som jobbar i stadsdelarna. Det är omöjligt för politikerna att veta vad som händer i alla vrår, men om de kommer nära så får de åtminstone reda på mer. Sen är det inte sagt att vi alltid ska ha 21 stadsdelar, men Gunnared och Lärjedalen är nog de två sista att lägga ihop.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.