Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

18-årig kvinna hittad död i Höör – polisen misstänker mord

Den 18-åriga kvinna som varit försvunnen i Höör, Skåne, har påträffats död.
– Vi har funnit en kropp och vi har konstaterat att det är den försvunna kvinnan, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford till TT.
En man i 25-årsåldern är anhållen, på sannolika skäl misstänkt för mord.

Vid 16-tiden på onsdagen bekräftade polisen att den 18-åriga kvinnan som saknats i Höör har hittats avliden.

– Vi har funnit en kropp och vi har konstaterat att det är den försvunna kvinnan, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford till TT.

Anhöriga har underrättats.

Försvann efter att ha varit hos en vän

Det var vid tvåtiden natten mot tisdagen som den unga kvinnan ska ha lämnat en väns bostad, för att, enligt Sydsvenskan, ta sig hem till sin bostad några hundra meter bort.

Men hon kom aldrig hem. Polisen inledde en större sökinsats, med bland annat polishelikopter och polisryttare. Även Missing People anslöt i sökandet efter den försvunna kvinnan under tisdagen.

– Ju mer kvällen gick och timmarna led så kom vi fram till att det här är nog inte ett naturligt försvinnande. Då smalnade vårt arbete av, säger Ewa-Gun Westford till TT.

Man misstänkt för mord

På onsdagen greps en man i 25-årsåldern. Han anhölls senare, på sannolika skäl misstänkt för mord, den starkare misstankegraden.

Polisen uppger att man i nuläget inte har en klar bild över vad för relation den gripne mannen har till den avlidna kvinnan.

TT: Vad ledde fram till gripandet av just den här mannen?

– Att man smalnar av informationen som man får. Man får information som man kan putta åt sidan, men till slut leds man fram till något som gör att man måste göra en framryckning. Då blev det ett frihetsberövande, säger Ewa-Gun Westford.

Enligt Sydsvenskan var den misstänkta och kvinnan, enligt polisen, i någon utsträckning, bekanta med varandra.

Åklagare är inkopplad i utredningen. Enligt Åklagarmyndigheten anhölls mannen vid 13-tiden på onsdagen.

– Utredningen är i sin linda och vi arbetar intensivt med sedvanliga utredningsåtgärder, såsom förhör och tekniska undersökningar, säger kammaråklagare Kristoffer Nordström, som är förundersökningsledare, i ett pressmeddelande.

Senast på lördag måste åklagaren fatta beslut om eventuell begäran om häktning vid Lunds tingsrätt.

Polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford håller en pressträff utanför polishuset i Höör.En mordutredning har inletts i samband med att en 18-årig flicka i Höör försvunnit. Bild: Johan Nilsson/TT
Polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford håller en pressträff utanför polishuset i Höör.En mordutredning har inletts i samband med att en 18-årig flicka i Höör försvunnit. Bild: Johan Nilsson/TT

Tre platser avspärrade

Kvinnans försvinnande och det faktum att polisen misstänker mord väcker starka känslor i Höör.

Linda Jakobsson står på sin uppfart intill polisavspärrningarna och berättar att hon vaknade av helikoptrar natten till onsdagen.

– Jag har egna barn och tycker att det är olustigt att det kan hända, att man inte kan gå hem ensam en vanlig vardagskväll, säger hon till TT.

Bo Persson, som bor i området där kvinnan försvann, är skakad och följer på avstånd polisens arbete som pågår i det avspärrade området vid en å som löper genom ett villakvarter i centrala Höör.

– Konstigt, det är obehagligt. Det är sådant man kan tro inte händer här i Höör, säger han.

Kyrkan i Höör har slagit upp sina portar och redo att ta emot människor som vill prata med någon om händelsen.

– Vi är ett team som jobbar framåt så länge det behövs, säger Mikael Johansson, kyrkoherde i Höörs församling till TT.

Tre platser har varit avspärrade i Höör och polisen skriver på sin hemsida att man fortsätter med tekniska undersökningar under onsdagskvällen. Förhör ska också hållas.

– Vi är på alla tre platserna och arbetar. Vi är precis i inledningen av en utredning, säger Ewa-Gun Westford till TT.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.