Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

17-åringen häktas misstänkt för mordet på Ali

I torsdags hittades 16-årige Ali Jafari mördad vid en cykelväg i Gävle. Samma kväll kunde en 17-årig man gripas. Idag häktades 17-åringen.

En 17-årig man från Gävle häktades idag på sannolika skäl misstänkt för mordet på 16-årige Ali Jafari.

17-åringen häktas på grund av kollusionsfara, vilket betyder att det finns risk att han påverkar utredningen. Åklagare Terese Stensson vill inte kommentera om det finns ett känt motiv eller hur mordet gick till.

Det finns uppgifter om att Ali ska ha huggits till döds, någon som hon heller inte vill kommentera.

– Det jag kan säga är att 17-åringen berättar att han känt till brottsoffret, så de är inte helt okända för varandra, säger åklagare Terese Stensson till GP.

Hur de känner varandra vill hon inte gå in på och säger att utredningen får visa det. Nu väntar omfattande förhör och teknisk undersökning.

– Det är så otroligt mycket som återstår, vi är bara i början och det är mycket som behöver klarna innan vi kan få hela bilden, säger Terese Stensson till GP.

17-åringen nekar till brott

Häktningsförhandlingarna hölls i Hudiksvalls tingsrätt under söndagseftermiddagen. Enligt Gefle Dagblad inleddes häktningsförhandlingen, som sedan utspelade sig bakom stängda dörrar, med att 17-åringen via sin advokat nekade till de misstankar som riktas mot honom, skriver TT.

Det var i torsdags morse som 16-årige Ali Jafari hittades död vid en cykelbana. 17-åringen anhölls samma kväll efter att han själv gått till polisen.

LÄS OCKSÅ: Ali, 16, mördades på väg till skolan

Var på väg till skolan

Ali Jafari var på väg till skolan men kom aldrig fram. Alis familjehemspappa Hasan Tercan berättar för GP att han läste en kort notis i Gefle Dagblad, som delats på facebook, om att något hänt i Gävle.

- Det kändes konstigt, det de beskrev. Det var nått undermedvetet. Ali brukade ta den vägen till skolan.

Hasan Tercan ringde till Alis skola, som berättade att Ali inte varit med på dagens två första lektioner. Efter att ha varit i kontakt med polisen fick de på kvällen beskedet att Ali var mördad.

- Hans biologiska föräldrar skickade hit honom för att han skulle få ett bra liv. Nu skickar vi tillbaka hans döda kropp, säger Hasan Tercan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.