Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

17-årig erkänner att han knivhögg Ali

I februari hittades 16-årige Ali Jafari mördad vid en cykelväg i Gävle. Samma kväll kunde en 17-årig man gripas. Nu har 17-åringen erkänt att han knivhuggit Ali - men nekar till mord.

Det var under morgonen den nionde februari i år som 16-åriga Ali Jafari hittades död vid en cykelväg i Gävle. Han var på väg till skolan men kom aldrig fram.

Samma dag kunde en 17-årig pojke gripas, skäligen misstänkt för mordet. Gripandet ska ha varit lugnt då 17-åringen frivilligt kom in till polisstationen i Gävle. Nu erkänner 17-åringen att han har knivhuggit Ali Jafari, skriver Gefle Dagblad. Men enligt åklagaren Therese Stensson nekar han till mord.

– Det är en berättelse som har utvecklats. Han har under flera förhör succesivt berättat saker som har lett fram till till där vi är idag, att han har utdelat knivhugg, men även tagit emot hugg, sger hon till GD.

Enligt åklagaren ska det ha uppstått ett bråk "om en tjej".

– Det rör sig om en tjej som båda har haft kontakt med. Det finns uppgifter om att det i dagsläget är den misstänktes flickvän, men det har varit målägandes flickvän. 

LÄS MER: 17-åringen häktas misstänkt för mordet på Ali

Texten uppdateras.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.