Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

16 nya coronafall i Stockholm

16 nya patienter har konstaterats smittade av covid-19, meddelar Region Stockholm.
– De isoleras vid infektionsklinik eller på annat sätt beroende på deras behov och livssituation, säger Per Follin, smittskyddsläkare vid Smittskydd Stockholm.

Det totala antalet smittade av det nya coronaviruset, covid-19, uppgår nu till 52 i Sverige. Detta efter att Region Stockholm rapporterar ytterligare 16 nya fall under onsdagskvällen.

LÄS MER: Enkät: Så oroliga är göteborgarna för coronaviruset

Av de totalt 31 personer i Stockholms län som insjuknat har 27 smittats i utlandet eller varit i direkt kontakt med personer som varit utomlands. De övriga fyra är under utredning.

– Vi följer våra rutiner. Vi tar prov på de patienter som uppfyller de kriterier som Folkhälsomyndigheten rekommenderar. De smittade patienterna isoleras vid infektionsklinik eller på annat sätt beroende på deras behov och livssituation, säger Per Follin, smittskyddsläkare vid Smittskydd Stockholm, i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Vi genomför aktiv smittspårning för att nå eventuella personer som patienterna kan ha haft kontakt med. Det är viktigt att betona att det vi hittills fått bekräftat är fall som antingen smittats utomlands eller varit i kontakt med någon som smittats utanför Sverige

LÄS MER: Se coronavirusets utbredning över världen

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.