Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

16-åring död i bilkrasch

En 16-årig flicka har dött efter att ha varit involverad i en allvarlig bilolycka, uppger Helsingborgs lasarett. En 18-årig man körde bilen i mycket hög hastighet, rakt in i ett trädgård och frontalkrockade med ett träd.

Olyckan inträffade på torsdagen utanför Åstorp i Skåne, på gamla Malmövägen, när en personbil frontalkrockade in i ett träd vid 15.30-tiden.

– Bilen körde rakt in i en trädgård och vidare in i ett träd, säger Rickard Glantz, kommunikatör hos polisen i nordvästra Skåne.

Efter den kraftiga kollisionen ska bilen ha fattat eld som snabbt släcktes av vittnen på plats. Men det var kollisionen som orsakade personskadorna, inte eldsvådan.

I bilen satt en 16-årig flicka och en 18-årig man. Båda levde när de fördes bort med ambulans men flickan dog på sjukhuset, hennes anhöriga är underrättade.

Körde i mycket hög hastighet och "vobblade"

Tonårsflickan var passagerare i bilen som enligt de vittnen som polisen pratat med kördes i en mycket hög hastighet.

– Vittnen sa även att bilen "vobblade" på körbanan, vilket jag tolkar som att den gick fram på ett irrationellt sätt.

Föraren, en ung man i 18-årsåldern, vårdas på Helsingborgs lasarett. Sjukhuset uppger via sin pressavdelning att mannen har allvarliga skador.

Mannen är anmäld och misstänkt för vållande till annans död, men har inte kunnat delges då han är i för dåligt skick. Med tanke på sin låga ålder kan man anta att mannen nyligen har tagit sitt körkort, som polisen har kontrollerat att han har.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.