Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Minst 15 flickor i åldrarna tre till fem kan ha utsatts för brott av en tidigare barnskötare i Botkyrka. Arkivbild. Bild: Janerik Henriksson/TT

15 småflickor kan ha utsatts av barnskötare

Minst 15 flickor i åldrarna tre till fem kan ha utsatts för brott av en tidigare barnskötare i Botkyrka, skriver Dagens Nyheter.
Mannen misstänks för grovt barnpornografibrott, kränkande fotografering och grovt sexuellt övergrepp mot barn.

Den före detta barnskötaren sitter häktad sedan den 31 januari, och polisen har gått igenom hundratusentals av mannens bilder och filmer under utredningen. Flera av bilderna är tagna på förskolan där mannen tidigare arbetade.

– Delvis är det saker som han har laddat hem. Men sedan finns det också egenproducerat material i det, det vill säga bilder och filmer som han har tagit själv. Det mesta som han har tagit själv kommer från förskolan, men inte allt, säger utredaren Peter Eriksson till DN.

Efter att mannen häktades har även en äldre utredning mot honom, där han misstänktes för sexuellt ofredande på Ekerö i södra Stockholm, återupptagits.

Sedan misstankarna mot mannen uppdagades har Botkyrka anmält sig själva till Skolinspektionen och en extern utredning ska genomföras.

Man har även skärpt rutinerna för personal på Botkyrkas förskolor. Enligt de nya rutinerna ska personalen ha sina privata mobiltelefoner inlåsta under arbetstid och minst två pedagoger ska vara närvarande när förskolor öppnas och stängs. Dessutom ska det vara full insyn till rummen där barn vilar och där blöjor byts.