Sörjande och blommor på platsen i Hammarby sjöstad i Stockholm där en 15-årig pojke höggs till döds under fredagskvällen.
Sörjande och blommor på platsen i Hammarby sjöstad i Stockholm där en 15-årig pojke höggs till döds under fredagskvällen. Bild: Jonas Ekströmer/TT

15-åring häktas för mord på jämnårig

En 15-årig pojke höggs på fredagskvällen till döds i Hammarby sjöstad i Stockholm. En jämnårig pojke häktades på tisdagen misstänkt för mord.

ANNONS

"Det är fråga om mycket unga personer som hamnar i bråk med varandra och en drar fram en kniv, säger kammaråklagare Rolla Akkache i ett pressmeddelande.

Den misstänkte pojken greps i sitt hem och anhölls på lördagen. Han misstänks på sannolika skäl.

Det var vid 23-tiden på fredagen som polisen larmades till Lumaparken i Hammarby sjöstad. Enligt polisen mottog pojken flera knivhugg.

Han fick första hjälpen av allmänheten innan ambulansen kom fram och kunde föra honom till sjukhus där han konstaterades avliden.

Polisen fick under kvällen in flera vittnesuppgifter från ungdomar som bevittnat ett bråk mellan den misstänkte och offret.

ANNONS

Många människor samlades under helgen för att lämna blommor på platsen, som ligger i närheten av en skola där den mördade pojken var elev.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS