11-åriga Ebba dog i lastbilsattacken

Under fredagens misstänkta terrordåd i Stockholm dödades fyra personer. Bland offren fanns Chris Bevington, Maïlys Dereymaeker, Lena Wahlberg och 11-åriga Ebba Åkerlund. Nu har Ebbas föräldrar gått ut med ett uttalande där de tackar det svenska folket.

ANNONS
|

11-åriga Ebba Åkerlund var en av de fyra som dödades i lastbilsattacken i Stockholm i fredags. Nu har hennes familj gått ut med en hälsning till det svenska folket - där de tackar för all kärlek och stöd.

"Av hela vårt hjärta tackar vi svenska folket för all den värme och kärlek ni givit oss i en tid av förtvivlan och smärta. Vi behöver nu lugn och ro för att bearbeta vår sorg och ber om förståelse för att vi behöver göra det i fred",säger familjen i hälsningen via TV4.

Familjen har godkänt att Stampens tidningar publicerar hennes bild och namn.

ANNONS

Var på väg hem från skolan

Ebba Åkerlund var på väg hem efter skolan i fredags i samband med lastbilens vansinnesfärd på Drottninggatan och hon lyckades inte fly undan.

– Det var en fin elev, har Maija Möller Grimakova som är rektor på den skola som flickan gick på, beskrivit henne förDN.

Rektorn berättade för tidningen att många på skolan är ledsna över att ha förlorat en vän. – Det är barn i sorg. De är ledsna, de ställer frågor som vi försöker svara på. Det är viktigt att vi bemöter dem och deras frågor, sa hon också till DN.

ANNONS