Arkivbilder. Foto: Fredrik Sandberg / Fredrik Persson
Arkivbilder. Foto: Fredrik Sandberg / Fredrik Persson

Övningskörare väckte ilska på E4

En 17-årig man och hans handledare stannades av polis efter att hans körbeteende hade förargat flera andra bilförare på E4.

ANNONS
|

Det var strax innan klockan 11 på torsdagsförmiddagen som polisen fick flera samtal från upprörda trafikanter. Det var mellan Norrköping och Linköping, söderut på E4, som en bil med övningskörningsskylt körde på ett sätt som fick många att reagera.

– De hadebland annat retat sig på att han hade legat för nära bilarna framför ochinte använt blinkers. Det påstods också att han skulle ha körti för hög hastighet, men det är svårt att kontrollera i efterhand, säger Fredrik Kliman, presstalesman hos polisen.

Polisen ryckte ut och bilen stoppades i höjd med Linköping av polis. Bilen kördes av en 17-årig man och hans handledare, en man i 50-årsåldern.Kontrollen av de båda var utan anmärkning, alla papper var på plats och ingen var påverkad. Polisen hade i stället ett allvarligt samtal med dem i bilen.

ANNONS

– Polisen informerade dem om vad de somhade ringt in hade sagt. Dehade ett slags uppfostringssamtal med dem, med hopp om förbättring i framtiden.

Fredrik Kliman berättar att det händer att polisen har sådana samtal när inget brott går att bevisa men det handlar om mindre lämpligt beteende.

– Det kan vara effektivt,speciellt eftersom den bakom ratten i det här fallet fortfarande övningskör, och alltså är formbar utan att ha hunnit etablera dåliga körvanor än. Och även handledaren kanske kanfå sig en tankeställare.

Efter samtalet släpptes de och kunde köra vidare.

ANNONS