Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Övertänd byggnad - 17 lägenheter utrymda

Ett trevåningshus i centrala Eslöv var övertänt och evakuerades tidigt på lördagsmorgonen. Samtliga boende hade förts till en närliggande skola. – Det brinner rejält, räddningstjänsten har låtit vinden brinna ner, sa Lars Lindvall, vakthavande befäl vid polisen i region Syd.

Brandförloppet var snabbt: Larmet kom vid 04:45 och när räddningstjänsten kom fram var byggnaden redan övertänd. 

– Det brinner rätt så rejält. Därför var det viktigt att agera snabbt och få ut alla boende, sa Lars Lindvall tidigt på lördagsmorgonen.

Det finns enligt honom 17-18 lägenheter i huset och ett 50-tal boende – samtliga ute ur byggnaden. En person uppges ha fått rökskador och förts till sjukhuset. De andra boende var oskadda och hade förts till en närliggande skola.

– Så får vi göra initialt och sedan får man titta på andra lösningar. Släckningsarbetet kommer ta ett tag och vi vet inte om en del ens kommer kunna återvända, sa Lars Lindvall. 

Viss spridningsrisk

Branden uppges ha startat på tredje våningen. Enligt Lars Lindvall var det för tidigt att prata om huruvida det kan ligga brott bakom. 

– Det är först när det har släckts och vi har kunnat genomföra en teknisk undersökning som vi kan prata om brottsrubriceringen. Det i läge två som vi kan börja titta på det. Just nu ligger all fokus på släckningsarbetet, sa han. 

Vid 11-tiden var branden under kontroll, bekräftar räddningstjänsten. Branden startade i en lägenhet i byggnaden. Under eftermiddagen väntas några av de boende också kunna återvända till sina lägenheter.

– Branden är under kontroll och just nu håller vi på och rensa byggnaden på rök. Vinden har brunnit upp och lägenheten som branden startade i. Men under eftermiddagen borde de boende i våning ett och två kunna återvända till sina bostäder, säger Anders Kindberg på räddningstjänsten i Nordvästra skåne.

Branden rapporteras ha släckts under lördagsmorgonen. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.