Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Mannen hade tröttnat på klottrade penisbilder i Växjö och bestämde sig för att spreja över en av dem. Nu döms han för skadegörelse. Arkivbild.

Överklottrat penisklotter gav böter

En 28-årig man har dömts till böter för skadegörelse efter att ha målat över penisklotter, skriver Smålandsposten.

Den dömde mannen var enligt egen utsago trött på att se klottrade manliga könsorgan på stadens väggar. När han en dag fick färg över bestämde han sig för att göra något åt saken.

28-åringen gick till en vägg där det fanns en klottrad penisbild och började spreja över denna. Men tilltaget uppskattades inte av en polisman som råkade passera platsen just då.

- Jag tycker att dessa bilder tar för stor plats i samhället. När jag såg bilden tröttnade jag och målade över det manliga könsorganet. Men jag hade lite otur. För när jag nästan var klar kom en polis och gick förbi, en polis som dessutom var ledig, säger 28-åringen till Smålandsposten.

Den 28-årige mannen erkände direkt och ska nu betala 6 000 kronor i böter samt 3 100 kronor till Växjö kommun för saneringskostnaderna. Kommunen ville egentligen ha mer pengar men Växjö tingsrätt anser att mannen bara stått för en del av klottret och att han därför inte ska bekosta alla sanering.