Över 15 000 döda med covid-19 i Sverige

Under tisdagen kom ny statistik från Folkhälsomyndigheten som visar att över 15 000 personer har avlidit med covid-19 i Sverige.
– Faktum är att vi haft en hög smittspridning här, säger Erik Wahlström, utredare på Socialstyrelsen.

ANNONS
|

Sedan pandemins början har nu 15 002 personer dött till följd av covid-19. Det visar Folkhälsomyndighetens statistik som kom under tisdagen. Under 2021 rör det sig hittills om 6 000 personer.

– Det har varit i närheten av 15 000 dödsfall ganska länge, och är förstås en väldigt hög siffra, säger Erik Wahlström, utredare på Socialstyrelsen.

LÄS MER:Coronafallen ökar igen – smittskyddsläkare varnar

Han vill dock poängtera att Socialstyrelsens statistik skiljer sig från Folkhälsomyndigheten.

– Vi går på uppgifterna från dödsorsaksintygen, medan Folkhälsomyndigheten utgår från sin smittskyddsdatabas där de framförallt följer de bekräftade fallen, säger Erik Wahlström.

Enligt honom ligger de andra nordiska länderna betydligt lägre i dödssiffran jämfört med Sverige.

ANNONS

– Det kan bero på flera olika faktorer som påverkar, men faktum är att vi haft en hög smittspridning här, säger han.

LÄS MER:Tablett som kan bota corona granskas av EMA

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS