Upp emot 115 bronsplattor har stulits från askgravplatserna på en kyrkogård i Falun. Kyrkogården på bilden är inte den drabbade. Arkivbild.
Upp emot 115 bronsplattor har stulits från askgravplatserna på en kyrkogård i Falun. Kyrkogården på bilden är inte den drabbade. Arkivbild. Bild: Bertil Ericson/TT

Över 100 gravplatser utsatta för stöld

ANNONS

Upp emot 115 gravplatser har utsatts för stöld vid Stora Kopparbergs kyrkogård i Falun, rapporterar SVT Nyheter Dalarna.

Stölderna skedde under natten mellan onsdagen och torsdagen då en eller flera tjuvar lade beslag på bronsplattor på askgravplatserna.

De saknade bronsplattorna upptäcktes av personal på kyrkogården som också hittade en kniv på platsen.

– Förmodligen har tjuven eller tjuvarna använt något knivaktigt och sprättat bort plattorna, säger Karin Elofsson till SVT.

Kyrkan har upprättat en polisanmälan och meddelat anhöriga till de berörda gravrättsinnehavarna.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS