Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Avspärrningar i Vivalla efter skottlossningen tidigare i veckan.

Örebromorden: Två till häktas – en är 15 år

Ytterligare två personer, en 15-årig pojke och en 31-årig man, häktas efter dödsskjutningarna i Örebro. Totalt har tre personer häktats och ytterligare misstänkta är fortfarande på fri fot.

15-åringen och 31-åringen häktades vid Örebro tingsrätt under lördagen, båda på sannolika skäl misstänkta för mord, rapporterar lokala medier.

En tredje misstänkt, en 20-årig man, häktades på fredagen och även där är misstankegraden den högre. Han förnekar brott, enligt hans advokat.

Sköts i Vivalla

Det var vid 22-tiden på tisdagskvällen som larmet kom om en skottlossning i Vivalla centrum i nordvästra Örebro. Två män i 20-årsåldern blev så allvarligt skadade att de senare avled.

Åklagare Krister Petersson vill inte gå in närmare på utredningen i nuläget:

- Jag tänker inte göra det i media just nu eftersom vi har medgärningsmän på fri fot. Då vill inte jag sitta här och ge dem insyn i vad vi vet eller vad vi misstänker.

Exakt hur många som misstänks för inblandning vill Petersson inte heller gå in på.

- Ingen greps ju på platsen utan de försvann därifrån, så vi har gripit ett antal personer efter att ha anhållit dem i sin frånvaro. Och så har vi andra personer som vi inte har fått tag på än, säger åklagaren, som inte vill kommentera om någon utöver de tre häktade har gripits.

Svårt häkta 15-åring

För att en minderårig person, som 15-åringen i detta fall, ska kunna häktas behöver domstolen först överväga om det är möjligt att placera den under övervakning på till exempel ett ungdomshem i stället. I nästa led ska de ta hänsyn till personens ålder och hur allvarligt brottet är.

- Vi har haft kontakt med socialtjänsten men de har inte kunnat ge betryggande övervakning, säger åklagare Krister Petersson, och konstaterar att 15-åringen misstänks för ett allvarligt brott – ett mord – där andra misstänkta är på fri fot.

Rättelse: I en tidigare version av texten angavs fel ålder på den äldre mannen som häktats.