Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Åtalas för grovt bedrägeri mot 90-åring

Den hemtjänstanställda kvinnan skapade falska betalningsorder till banken och kunde föra över drygt 270 000 kronor från den över 90-åriga kvinna hon vårdade, till egna konton. Nu åtalas hon, misstänkt för grovt bedrägeri och urkundsförfalskning.

- Det var en annan anställd inom hemtjänsten som upptäckte att allt inte stod rätt till och slog larm, säger vice chefsåklagare Per-Erik Rinsell, till TT.

Enligt stämningsansökan har kvinnan, som är i 35-årsåldern och var anställd vid hemtjänsten i en stadsdel i Göteborg, vid 21 tillfällen skrivit ut betalningsorder med den äldre kvinnans namn. Alternativt har hon ändrat i redan underskrivna betalningsorder som via banken sedan förts över till konton som disponerats av den anställda och/eller en nära släkting till henne.

Brotten ska enligt åklagaren betecknas som grova eftersom de varit systematiska och riktade mot en skyddslös målsägande som den misstänkta kvinnan varit vårdgivare för.

Kvinnan åtalas också för att vid två tillfällen skrivit ut betalningsorder i en ytterligare en vårdtagares namn. Där handlade det om 17 000 kronor som fördes över från vårdtagarens konto. Kvinnan förnekar brott.