Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

På två år har en 38-årig man från Malmö utsatt tre före detta flickvänner för hot, våld och kränkningar. Arkivbild.

Åtalas för flera hot mot exflickvänner

På två år har en 38-årig man från Malmö utsatt tre före detta flickvänner för hot, våld och kränkningar, skriver Sydsvenskan. Han är tidigare dömd för hot mot en av dem och nu åtalas han igen.

- Med tanke på att han återfallit i likartad brottslighet så är det argument för att man ska döma ut fängelse den här gången. Och det är ytterligare ett skäl till att han behöver behandling som är inriktad mot relationsvåld, säger åklagaren Rikard Darell till tidningen.

Mannen misstänks bland annat för sexuella ofredanden och kränkningar. Han ska även ha ställt sig utanför en av kvinnornas bostad beväpnad med svärd. Brotten ansågs inte tillräckligt allvarliga för att den misstänkte skulle häktas, inte heller systematiska nog för att klassas som grov kvinnofridskränkning. Men dagar innan rättegången skulle starta kom ett nytt larm till polisen. 38-åringen misstänks för att ha tagit stryptag och hotat att döda sin senaste flickvän. I expressfart åtalas han nu för fyra nya brott.

- Vi har lagt till de nya åtalspunkterna i samma rättegång, säger åklagaren Rikard Darell.

2015 dömdes han för tre fall av olaga hot och ett ofredande mot en tredje exflickvän. I en inspelning som kvinnan gjorde i smyg hotade han att slå ut hennes tänder och sade att han ”är en fanatiker i att ge kvinnor stryk”.