Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fentanyl, ett smärtstillande medel som i olika varianter tagit sig ut på den illegala marknaden, har orsakat ett stort antal människors liv. Arkivbild.

Åtalad i fentanylmål dök inte upp i rätten

En 35-årig man som tidigare dömts för vållande till annans död efter fentanylförsäljning via nätet har häktats i sin frånvaro. Fallet har tagits upp i hovrätten sedan parterna överklagat – men mannen dök inte upp på rättegångens sista dag.

Hovrättsförhandlingarna mot två bröder, 24 och 35 år gamla, inleddes den 11 mars i år. Båda har tidigare dömts av tingsrätten till fängelse för åtta fall av vållande till annans död, grovt brott, sedan de via nätet sålt olika varianter av fentanyl förpackat i nässprejsflaskor. Åtta människor dog sedan de köpt och använt preparaten.

Båda bröderna, som inte varit häktade, fanns på plats när förhandlingen började. Men när parterna skulle hålla sina slutanföranden den 22 mars dök den äldre brodern inte upp.

Advokaten Ola Salomonsson gjorde flera försök att nå sin klient utan att lyckas, framgår av protokollet från rätten. Han har heller inte efter detta kommit i kontakt med sin klient, sade han till TT i tisdags.

Åklagaren Tomas Malmenby begärde att mannen skulle häktas i sin frånvaro på grund av flyktfara, vilket rätten också beslutade.

Domen kommer den 12 april, men hur man hanterar att 35-åringen i dagsläget är borta är inget åklagaren vill kommentera.

"Vad hovrättens beslut om häktning föranleder för eventuella åtgärder från vår sida vill jag nu inte gå in på", skriver Malmenby i ett mejl till TT.