Åtal väcks efter dubbelmord

Under onsdagen åtalades en 20-årig man för dubbelmord i Hudiksvall.

ANNONS
|

Det var på kvällen den 22 december som en 71-årig kvinna och en 62-årig man mördades i ett hus några mil norr om Hudiksvall. Under onsdagen väcktes åtal.

Det finns starka bevis mot den misstänkte 20-åringen som greps på sjukhus dagen efter mordet när han sökte vård för sina skador, har åklagaren Christer Sammens tidigare sagt. Bevisen består både av tekniska spår och förhör.

"Hans dna finns överallt"

- Det finns så mycket samlad bevisning så det går inte att tolka på annat vis. Hans dna finns överallt, vittnens iakttagelser och vad han själv har sagt.

ANNONS

Mannen nekar till anklagelserna. Men hans inställning är svårtydd.

- Han säger att han inte kommer ihåg och kommer med olika hypoteser, säger Christer Sammens.

I slutet av augusti förra året blev 20-åringen inlagd frivilligt inom psykiatrin i en vecka. Sedan var det mening att han skulle ha kontakt med psykiatrin, men det fungerade inte. Han fick även medicin som han säger att han inte använde.

Sa att han ville döda

Åklagaren beskriver att den misstänkte tre dagar innan brottet begicks var i kontakt med psykiatrin igen och att han uttryckte en vilja att döda.

- Han berättar att han vill mörda och vill ta livet av folk. Det kommer förmodligen att leda fram till en rättspsykiatrisk undersökning, men vad den kommer att ge får vi se, säger Christer Sammens.

Det var den 71-åriga kvinnan som själv ringde till SOS alarm när gärningsmannen fortfarande var kvar i huset. När polisen kom fram hittades hon och 62-åringen svårt skadade. Trots upplivningsförsök avled de båda.

ANNONS

Rättegången inleds den 24 april.

TT

ANNONS