I slutet på december förra året hittades en kvinna nedkyld och svårt medtagen i utkanterna av Malmö. Nu åtalas en man för mordförsök. Arkivbild.
I slutet på december förra året hittades en kvinna nedkyld och svårt medtagen i utkanterna av Malmö. Nu åtalas en man för mordförsök. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Åtal: Släpade kvinna efter traktor

Mannen misstänks ha bundit fast kvinnan vid en traktor och sedan kört med hennes kropp släpande efter traktorn.
Nu åtalas den 56-årige mannen för mordförsök.

Mannen ska under natten ha låtit kvinnan ligga kvar utomhus i leran vid gården i Malmö. Hon hittades utomhus vid en grusväg vid sextiden på morgonen den 29 december förra året. Kvinnan var nedkyld och svårt medtagen, och fördes med ambulans till sjukhus.

Kvinnan ska enligt åtalet ha skadats med "hudavskrapningar och blånader över kroppen, hypotermi och hjärtstopp".

"Höljt i dimmor"

Mannen nekar till anklagelsen om mordförsök, uppger hans försvarsadvokat Anders Elison.

– Det är rätt mycket som är höljt i dimmor om vad som egentligen hände den här kvällen, så han är lite osäker på sin inställning. Men han har inte erkänt det som påstås i åtalet, säger Anders Elison till TT och fortsätter:

– Det bottnar i att han är väldigt osäker på vad han har gjort och inte gjort den här kvällen. Därav kan han inte rakt erkänna det som påstås – minnesbilden är ganska otydlig.

Inledningsvis satt en annan man i 50-årsåldern också häktad misstänkt för brott mot kvinnan, men han har släppts under våren.

Kartlagt traktorns färd

Enligt Anders Elison ska de två männen och kvinnan ha varit berusade under den aktuella kvällen i mellandagarna.

– Samtliga har druckit en del alkohol. Det är lite minnesluckor av den anledningen, säger Elison.

Polisen har gjort en omfattande undersökning av gården där mordförsöket ska ha begåtts.

– Man har varit ute på plats och mätt mönsterdjup på däcken för att försöka kartlägga hur traktorn har körts där ute, säger Anders Elison.