Människor som samlats vid platsen där den tolvåriga flickan sköts till döds i augusti 2020. Arkivbild.
Människor som samlats vid platsen där den tolvåriga flickan sköts till döds i augusti 2020. Arkivbild. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Åtal närmar sig efter dödsskjutning av Adriana

ANNONS

Åtal närmar sig i utredningen om dödsskjutningen av tolvåriga Adriana i Botkyrka 2020. Tidigare i veckan beslutade tingsrätten att häktningstiden för bland andra två av de män som misstänks för mordet förlängs till den 12 september.

Av handlingar till tingsrätten framgår att ärendet är ute på slutdelgivning, vilket innebär att förundersökningen anses klar och att den misstänkte får möjlighet att gå igenom allt material. Försvaret kan därefter begära kompletteringar om det anser att detta behövs.

Den tolvåriga flickan var ute med sin hund i närheten av en snabbmatsrestaurang i Botkyrka den 2 augusti för två år sedan, då hon träffades av skott som avlossades från en förbipasserande bil. Enligt polisen var flickan inte måltavlan.

ANNONS

I det aktuella fallet med dödsskjutningen ska ytterligare förundersökningsmaterial sammanställas och delas ut till de misstänkta och deras försvarare, därför begärde åklagaren något mer tid. Tidigare har beskedet varit att åtal eventuellt skulle kunna komma i augusti.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS