Åkessons stenhårda känga till Lööf: Stanna i sandlådan

Annie Lööf (C) menar i en GP-intervju att det är en säkerhetsrisk att ta in SD i regeringskansliet. Jimmie Åkessons stenhårda svar:
– Stanna kvar i sandlådan du.

ANNONS
|

Orden från Annie Lööf, Centerpartiets ledare, i GP:s stora intervju har skapat ett ordbråk mellan partiledarna i sociala medier.

Hennes uttalande om att det skulle vara en säkerhetsrisk att ta in Sverigedemokraterna i regeringskansliet har väckt stor uppmärksamhet.

– Att ge ett öppet främlingsfientligt populistparti inflytande över Sveriges regering är en säkerhetsrisk, sa hon bland annat.

Åkesson hoppa på ”Lag Löfven”

På Twitter bemöter Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson C-ledarens ord.

Han menar att hon kan stanna i sandlådan, om hon tycker att det är värdigt. Och han menar att ”Lag Löfven 2022”, där han placerar in Anne Lööfs Centerpartiet, tycks ha bestämt sig för att få valrörelsen att handla om annat än politik och svenskarnas verklighet.

ANNONS

– Det är ledsamt att se vilka skamlösa angrepp som ryggradslösa politiker kan häva ur sig för att behålla makten och slippa ta ansvar för vad de har gjort med vårt land, skriver han vidare.

Ska handla om Sverige

Enligt Åkesson kommer SD se till att valrörelsen kommer att handla om Sverige.

GP har tidigare intervjuat Jimmie Åkesson, Ulf Kristersson och Stefan Löfven om läget inför valet 2022 och vad som kan ske därefter.

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraterna.
Jimmie Åkesson, Sverigedemokraterna. Bild: Anna Tärnhuvud

LÄS MER:Stefan Löfven om S-attackerna på SD: Det behövs

LÄS MER:Här är Jimmie Åkessons krav till Ulf Kristersson

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS