Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ted Thorngren och Ulla Bengtsson är grannar i området där pojken sköts.

Ännu ingen gripen för mordförsök på 16-åring

En ensamkommande 16-årig pojke sköts inne på ett HVB-hem i Tyresö söder om Stockholm på lördagskvällen. Sent på söndagseftermiddagen hade fortfarande ingen gripits.

16-åringens skottskador var allvarliga och han fördes med ambulanshelikopter till sjukhus. På söndagseftermiddagen var hans tillstånd stabilt. Skadorna är inte livshotande och han har opererats under natten.

- Målsägande har blivit skjuten med flera skott. Han är träffad på flera ställen i kroppen, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid polisregion Stockholm, till TT.

Händelsen utreds som försök till mord. Polisen har ännu inte någon misstänkt eller gripen.

Dagen efter den upprivande händelsen vill personalen på HVB-hemmet inte prata om det som har hänt när TT knackar på dörren.

"Insåg att något hade hänt"

En bit därifrån står Ted Thorngren och Ulla Bengtsson och pratar med varandra. De är grannar och bor i området där 16-åringen blev skjuten. Ted Thorngren skulle åka i väg och bada under kvällen då en polishelikopter plötsligt smattrade ovanför husen och polisbilar och ambulans kom till villaområdet.

- Vi insåg att något hade hänt, säger han när TT träffar honom utanför bostaden.

Ulla Bengtsson, som tittade på tv när händelsen inträffade, instämmer.

- Det var ett oväsen. Alla sprang ut, säger hon och fortsätter:

- De spärrade av allt.

Hon har bott i området i över 53 år. Enligt henne var det många i området som inte visste att huset där skottlossningen skedde var ett HVB-hem.

Trots den dramatiska händelsen säger hon och Ted Thorngren att de inte känner sig rädda. Däremot kände de sig ledsna när de fick veta vad som hade hänt.

- Jag tyckte att det var fruktansvärt. I vår lilla idyll här, säger Ulla Bengtsson, som beskriver området som lugnt.

Har hittat pistol

Ett kortare förhör hölls med pojken under söndagseftermiddagen.

- Han var vaken så man har kunnat prata med honom på plats som hastigast, säger Fredrik Andersson.

Larmet kom klockan 18.15 på lördagen. Ett stort polispådrag som bland annat tog hjälp av en helikopter sökte efter en eller flera gärningsmän. Platsen spärrades av för teknisk undersökning och polisen har hållit förhör.

- Vi har hört ett flertal personer. Det behöver inte betyda att man har sett vad som har hänt utan att man har funnits i samma lokal eller så, säger Fredrik Andersson.

En pistol och patronhylsor har hittats i ett skogsområde i närheten av HVB-hemmet, skriver Aftonbladet. Men polisen vill varken bekräfta eller dementera den uppgiften.