Ännu ingen gripen för brutala mord

ANNONS
|

– Vi tror att vi vet vad som hänt. Och om det är som vi tror kommer det att påverka vår bygd länge. Det kommer att bli jobbigt för lång tid framöver, säger Ulf Erfraimsson, ordförande i Långareds Missionkyrkas församlingskrets.

Missionskyrkan var på onsdagskvällen öppen för att ta emot sörjande och chockade bybor. Två marschaller var tända vid ingången och besökare droppade in med sänkta huvuden.

Vid 20-tiden bekräftade polisen att de döda är ett par i bygden och att anhöriga har underrättats.

– Det är också klart att paret utsatts för våld, säger Anki Larsson, biträdande vakthavande befäl på polisens länskommunikationscentral.

ANNONS

Enligt Aftonbladet.se uppger Thord Haraldsson, chef på länskriminalpolisen i Trollhättan, att paret "blivit rått avrättade".

Till TT säger han:

–Det är ett mycket fult mord. Det är ett oförvitligt gammalt strävsamt lantbrukarpar som av någon anledning blivit utsatt för väldigt grovt våld.

Ännu märkligare är, enligt TT, att tragiken utspelades när paret var på väg till en körövning. Ute i garaget väntade nio grannar och bekanta på dem för att åka till frikyrkan där paret var engagerat.

–Det var grannar och bekanta som skulle komma och hämta dem till en sångövning, säger Haraldsson.

De väntande förhördes men där finns ingen misstanke, betonar han.

Kropparna hittades på olika ställen i fastigheten.

– Mannen hittades i en ladugård och kvinnan i ett boningshus, säger Ulla Brehm, polisens presstalesman.

Området är avspärrat och polisen har påbörjat en teknisk undersökning.

Enligt polisen finns ännu ingen gripen för dådet.

.

ANNONS