Ännu en explosion i Landskrona

Natten till måndag hördes en explosion i Landskrona. En fastighet och sju fordon ska ha skadats, enligt polisens uppgifter.

ANNONS
|

Det är tredje natten på kort tid som någon typ av detonation har ägt rum i staden. Den här gången smällde det strax före midnatt i Landskrona.Hittills är det oklart om händelsen har koppling till de tidigare explosionerna.

–Det är för tidigt att säga. Vi måste först reda ut vad som hänt här i dag, säger Mikael Lindh, vakthavande befäl vid polisen, region Syd, till TT.

Rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse

Strax innan klockan 06 hävdes avspärrningarna på platsen. Tekniker utförde under natten en teknisk undersökning.

–Genom den tekniska undersökningenhar vi lyckats bekräftaatt det rörde sig om en handgranat som exploderat under en bil. Den bilen har omfattande skador. Ytterligare sex bilar har fått splitterskador, säger Kim Hild, pressinformatör vid polisen i region Syd.

ANNONS

Utöver skador på bilarna har även ett antal fönster på en intilliggande fastighet fått skador. Inga personer ska ha skadats vid explosionen. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse pågår nu.

Under natten till fredagoch natten till lördaginträffade två detonationer.Både skedde utanför två olika pizzerior i staden.

ANNONS