En äldre kvinna har avlidit efter att ha skadats av ett vasst föremål. Arkivbild.
En äldre kvinna har avlidit efter att ha skadats av ett vasst föremål. Arkivbild. Bild: Fredrik Persson/TT

Äldre kvinna knivdödad – man gripen

En kvinna i 70-årsåldern har dödats hemma i sin lägenhet i Kortedala i nordöstra Göteborg. En man har gripits misstänkt för att ha mördat henne.

ANNONS

Polisen och vården larmades till flerfamiljshuset i Kortedala vid 16-tiden på måndagen. Kvinnan hade då avlidit av skador från ett vasst föremål – sannolikt en kniv.

Brottet begicks i hennes hem. Kort därpå fick polisen tag i två personer som togs in på förhör. Polisen underströk då för SVT Väst att de inte nödvändigtvis var misstänkta, men att de kunde ha något att berätta.

Senare under kvällen greps en annan person, berättar polisbefälet Morten Gunneng för TT. Det är en man i 35-årsåldern som misstänks för mord.

– Brottsplatsen är bostaden. Däremot har jag inga detaljer om var han greps någonstans, säger Gunneng.

ANNONS

Omständigheterna kring våldsdådet är i övrigt inte kända. Det framgår inte om de inblandade var bekanta med varandra.

– Vi uttalar oss inte om någon eventuell koppling i nuläget utan vi nöjer oss med att säga att han är gripen, säger Morten Gunneng.

Kvinnans lägenhet har spärrats av för att undersökas. Bilder i Göteborgsmedier visar hur polisens tekniker arbetar på platsen, även utanför lägenheten och omkring byggnaden. Arbetet pågick ännu vid 22-tiden på kvällen, enligt Göteborgs-Posten.

Martin Mederyd Hårdh/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS