Tre män åtalas för att i olika konstellationer ha rånat kvinnor i Malmö. Vid flera av tillfällena utsattes rånoffren även för sexuella övergrepp, enligt stämningsansökan som lämnats in till Malmö tingsrätt. Arkivbild.
Tre män åtalas för att i olika konstellationer ha rånat kvinnor i Malmö. Vid flera av tillfällena utsattes rånoffren även för sexuella övergrepp, enligt stämningsansökan som lämnats in till Malmö tingsrätt. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Åtal för brutal rånserie och sexövergrepp

ANNONS
|

Tre män åtalas för en serie rån mot kvinnor i Malmö, som i flera av fallen också ska ha utsatts för våldtäkter eller sexuella övergrepp.

Totalt handlar det om fem rån under maj till augusti förra året, som enligt åtalet genomförts av männen i olika konstellationer.

Vid två tillfällen utsattes rånoffren även för våldtäkt och vid två tillfällen för sexuella övergrepp, enligt stämningsansökan, som beskriver brutala tillvägagångssätt. Kvinnorna har dödshotats, blivit slagna och sparkade och fått knivar riktade emot sig, enligt åtalet, samtidigt som de blivit av med mobiler, kontanter och id-handlingar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS