Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Svensk misshandlad till döds i Spanien

Två svenska män har misshandlats svårt i en lägenhet i Mijas, nära Málaga på den spanska solkusten. En av männen dog, den andre vårdas på sjukhus med allvarliga skador, uppger spanska nyhetsbyrån EFE.
Foto: Arkivbild på staden Mijas.
Foto: Arkivbild på staden Mijas.

Spansk polis har gripit tre personer misstänkta för mord, mordförsök och olaga frihetsberövande. Även de är svenskar, något som UD kan bekräfta till GP.

– Vi kan bekräfta att en man har avlidit, en är skadad och frihetsberövad, säger Katarina Byrenius Roslund, presskommunikatör på UD.

Den skadade och den avlidne ska båda vara svenska medborgare från Svealand och båda i 30-årsåldern.

Den svenska polisen har assisterat kollegorna i Spanien:

– Vi har hjälpt dem med uppgifter. De har ställt frågor till oss, och det är det enda vi kan bekräfta, säger Stefan Marcopoulos, pressekreterare på polisens Nationella operativa avdelning (NOA)

Enligt Marcopoulos är inte svensk polis längre inblandad i ärendet.

– Det är ett brott som har skett i Spanien, så det är spansk polis som har ärendet och det är de som får uttala sig om sig om det, säger han.

Enligt La Opinión de Málaga kallades den spanska polisen på fredagskvällen till en bostad i Mijas av grannar som hade hört ett bråk från huset.

På plats hittades två svårt skadade män, fastbundna med handbojor och munkavlar. Den ene dog på platsen och den andre fördes till sjukhus i Málaga, med livshotande skador.

I staden San Roque nära Gibraltar greps tidigt på lördagsmorgonen tre svenska män mellan 20 och 27 år, medan de satt i en taxi på väg mot hamnen Algecerias, enligt Diariosur.

Enligt El Mundo hade de tre i det läget avblåst sin planerade resa till Sverige, och styrde mot Marocko när de greps.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.