Stort räddningspådrag utanför Tjörn efter drunkningslarm

Under onsdagskvällen pågick ett stort räddningspådrag utanför Tjörn, efter att en kanot setts flyta upp och ner i vattnet. Räddningstjänst och Sjöräddningen deltog i insatsen, men vid 20.30 avbröts sökandet.
– Vi har sökt av området noggrant och inte hittat något, säger Sjöräddningsledaren Jörgen Hansson.

ANNONS
|

Larmet kom in klockan 19.31 på onsdagskvällen.

En inringare ska då ha passerat på Tjörnbron och tyckt sig se en kanot flyta upp och ner cirka 200 meter norr om bron.

– Då bestämde vi oss för att larma på eftersom någon kan ligga vattnet, säger Janne Severinsson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Räddningstjänsten skickade totalt sex enheter till platsen.

– Vi är där med vattendykare från Göteborg, en ledningsenhet och fyra räddningsenheter med båtar som vi just nu håller på att sjösätta.

Även Sjöräddningen var på plats med två ytenheter. Vid kvart över åtta på kvällen hade ingen person eller kanot hittats i vattnet. Även ambulans larmades till insatsen.

ANNONS

– Det är ingen person påträffad ännu. Ambulans åker hemåt utan patient, säger Helen Wickberg, teamledare vid SOS Alarm klockan halv nio.

Sökandet avbröts

Sjöräddningen meddelade senare att sökandet hade avbrutits runt klockan 20.30. Utöver tidigare nämnd styrka hade även en drönare används.

– Det var en ganska svag ström, så det som inringaren hade sett skulle inte ha hunnit driva ut så långt. Vi har sökt av området noggrant och inte hittat något, därför avblåser vi, säger Sjöräddningsledaren Jörgen Hansson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS