Inbrott i vapenaffär i Partille

Polisen söker efter flera gärningsmän efter ett inbrott i en vapenaffär i Sävedalen under söndagsmorgonen. Nattsikten för ”stora värden” stulna.

ANNONS
|

Tidigt på söndagsmorgonen ryckte polisen ut med flera patruller till Sävedalen i Partille. Detta efter larm om inbrott i en vapenaffär som bland annat riktar in sig på jakt.

Det är ännu oklart om några vapen har stulits i och med inbrottet. Däremot har tillbehör försvunnit från lokalen, enligt polisens presstalesperson Peter Adlersson.

– Man har ännu inte sett att några vapen skulle ha försvunnit men nattsikten för stora värden har stulits. Vi får avvakta tills man har gjort en noggrann inventering, säger han.

I samband med inbrottet ska flera personer setts lämna platsen i en bil. Den är dock ännu inte på anträffad.

ANNONS

– Vi har haft flera patruller som sökt efter bilen under morgonen. Vi har ännu ingen misstänkt för inbrottet.

Vad det är för sorts bil som iakttagits vill inte polisen gå ut med i nuläget.

– Vi håller det för oss själva, säger Peter Adlersson.

Får man husera vapen hur som helst i en butik?

– De ska vara inlåsta på precis samma sätt som hemma hos privatpersoner, det finns rigorösa bestämmelser kring det där. Det är inte bara att gå in och ta vapen, förhoppningsvis förvaras de i kassaskåp.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS