Polisens doftchock – trodde parfymflaska var granat

Ett stort område i Lerum spärrades av då polisen fått tips om en granat i en container. Flera poliser var på plats och undersökte föremålet – som visades vara en parfymflaska.

ANNONS

Det var vid 10-tiden under måndagen som polisen larmades till Gråbo i Lerum. Enligt inringaren, som jobbar med återvinning, låg det ett föremål som såg ut som en handgrant i en container.

– Då tar vi såklart höjd för att det är ett skarpt föremål. Vi tar alltid det säkra före det osäkra, säger polisens presstalesperson August Brandt.

Ett stort polispådrag utspelades sedan på platsen då flera poliser tog sig dit. I och med att föremålet misstänktes vara en granat behövde polisen spärra av ett stort område.

– Vi hann inte kalla in bombskyddet utan det var en polispatrull på plats som gjorde kontrollen, säger August Brandt.

ANNONS

Uppmanar att ringa in

Med föremålet i ena handen skruvades toppen av och poliserna kunde konstatera att det i själva verket inte var någon explosiv granat utan en parfymflaska.

– Jag vet att det finns någon form av parfymflaska som ser ut som en handgranat men jag har inga detaljer.

Polisen kunde snabbt därefter avveckla sin insats och lämna platsen.

Det finns ju parfym som ser ut som en granatflaska, borde man se efter innan man ringer polisen?

– Vi tyckte att det här var jättebra. Som läget ser ut idag i hela landet när det är många dåd så är det bra att man drar öronen till sig när man ser något sånt här. Hellre att man ringer en gång för mycket än en gång för lite.

ANNONS