Här är det senaste om jordskredet på E6 vid Stenungsund

Under natten till lördagen den 23 september inträffade ett jordskred på E6 i höjd med Stenungsundsmotet. Vägen rasade och kommer nu vara avstängd i många månader framåt.
GP sammanfattar vad man vet om händelsen hittills.

ANNONS

Larmet om jordskredet inkom till SOS Alarm vid 01.46 på natten från fredagen till lördagen. Enligt de inledande uppgifterna rörde det sig om ett slukhål, men det visade sig sedan vara ett omfattande jordskred.

Enligt räddningstjänsten uppskattas skredets omfattning till ett område på omkring 700 gånger 200 meter. Som mest ska marken ha flyttat sig 50 meter på vissa ställen.

Fyra fordon, varav en buss, körde rakt ner i rasmassorna. Tre personer fördes till Kungälvs sjukhus med lindriga skador.

Förutom fordonen som körde på vägen när jordskredet inträffade drabbades flera parkerade lastbilar med sovande chaufförer, fastigheter och ett stort byggprojekt. På bilder från platsen går det att se hur en Burger King-restaurang och en Preem-mack lutar ner i rasmassorna. Ingen av dem hade nattöppet och var därför tomma på både personal och kunder.

ANNONS

– Efter bron är det bara ett stort hål där det stupar fem till sex meter rätt ner och där ligger bilar huller om buller, sa en polis till GP på lördagsmorgonen.

Trafiken på E6 leds efter skredet om till länsväg 650, som passerar genom orten Ucklum. Enligt Trafikverket väntas det ta flera månader att återställa E6 och de rekommenderar den tunga trafiken att välja 45:an istället för de mindre vägarna.

Polisen utreder nu händelsen som grov allmänfarlig vårdslöshet. Innan dess utreddes skredet som miljöbrott. Ingen har ännu delgivits misstanke om brott.

Efter ungefär fyra dagar avslutade räddningstjänsten sin insats i området. Länsstyrelsen beslutade om tillträdesförbud på platsen.

LÄS MER:Se bilderna på jordskredet i Stenungsund

LÄS MER:Lastbilschauffören Uladzislau låg och sov när skredet inträffade i Stenungsund

LÄS MER:De bor precis vid skredet: ”Kommer bli kaos”

LÄS MER:Det händer nu med utredningen av jordskredet

LÄS MER:Trafikverkets råd till pendlarna inför veckan

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS